close menu
Historiek

Over Sadel

Van vroeger tot nu

Sadel is opgericht in 1975 als montagebedrijf in Gent en evolueerde doorheen de jaren naar handel en opslag van roestvast staal.

Tegen 1984 bleek de locatie in Gent te klein. Sadel verhuisde naar een grotere locatie van 2.500m² in Eke, en legde zich vanaf dan enkel nog toe op handel in RVS: buizen, fittingen, stafstaal en toebehoren. Na verloop van tijd kwamen daar ook  platen bij.

In 2000 barstte Sadel alweer uit zijn voegen. Ditmaal trok de verhuis naar het industrieterrein ‘De Prijkels’ in Nazareth langs de E17, waar een grotere locatie van 18.000 m² klaarstond.

Door het toenemende succes breidde Sadel steeds verder uit op de bestaande terreinen. Vandaag beschikt het bedrijf over maar liefst 28.000 m² magazijnen en een voorraad van ruim 5.000 ton producten in de inox kwaliteiten 304 (L) / 1.4307 en 316 (L) / 1.4404.

Een uitzonderlijk ruim assortiment

Wist u dat Sadel vandaag de grootste RVS voorraadhouder is in de België?

In ons uitzonderlijk ruim assortiment vindt u onder meer:

  • BSP draadfittingen
  • Lasfittingen
  • flenzen (DIN en ASTM)
  • ronde buizen (gelast en naadloos)
  • kokers
  • stafstaal – plat, rond, hoek, U- en T-profielen.

We beschikken eveneens over een ruime voorraad platen (alle standaardformaten tot 6 meter lang) in zowel koudgewalste (2B) als warmgewalste (1D) uitvoering.

Historiek

Premium service

Naast onze grote voorraad kunt u ook rekenen op onze korte leveringstermijnen en op de vergaande service van ons flexibele & professionele team.

We kunnen snel reageren op alle klantenvragen en op de marktendensen. Dit bleek doorheen de jaren een grote troef, want dit laat ons toe om altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden aan zowel klanten als partners.

Onze 8 eigen vrachtwagens dragen verder bij tot onze flexibele service. Onze chauffeurs kennen de klanten en houden waar mogelijk rekening met hun wensen bij de levering. Daarnaast doen we ook beroep op extern transport bij uitzonderlijke leveringen, snelle kleinere zendingen en bij piekmomenten. Zo bent u altijd zeker van een betrouwbare levering.

Onze premium producten en uitstekende service leverde ons al in 1997 een ISO 9001 certificaat op, dat we sindsdien hebben aangehouden.

Waar zijn wij actief?

U vindt de producten van Sadel terug in tal van sectoren, zoals de voedings- en zuivelindustrie, groenten- en fruitindustrie, allerhande chemiesectoren, waterbehandeling en zuivering, constructie, tankbouw en engineering, straatmeubilair, energetische sector en nog zoveel andere.

Historiek
CONTACTEER ONS