close menu

Over Sadel

Historiek

Sadel werd in 1975 opgericht te Gent als montagebedrijf en evolueerde over de jaren heen naar handel en opslag van eerste keuze roestvast staal . In 1984 werd de krappe locatie in Gent geruild voor een grotere locatie (2.500 m²) in Eke waar Sadel zich vanaf dan enkel profileert als groothandel in Inox, zijnde buizen & fittingen, stafstaal en toebehoren. Geleidelijk kwamen daar ook RVS platen bij.

In 2000 werd de magazijnruimte te klein en moest er alweer gezocht worden naar een grotere locatie ( 18.000 m²), die men vond in Nazareth naast de E17 meer bepaald in het Industrieterrein  ‘ De Prijkels ‘ .

Ondertussen groeide Sadel verder uit en is er in verschillende fases verder uitgebreid op de bestaande terreinen waar nu de overdekte oppervlakte een 28.000 m² bedraagt.

Het assortiment van Sadel is nog steeds gebaseerd op de gekende producten in de Inox kwaliteiten 304 (L) / 1.4307 en 316 (L) / 1.4404.

Sadel Stainless Steel is uw partner van INOX - RVS leverancier. 304L -316L België-Oost Vlaanderen Nazareth Deinze

Sinds 1996 is Sadel ISO 9001 gecertificeerd.

Gezien Sadel een onafhankelijk bedrijf is kan zij zeer snel en ongeremd reageren op de vragen van de klant en op de tendensen van de markt . Dit is over de jaren heen een groot voordeel gebleken en heeft het mogelijk gemaakt om steeds de juiste prijs/kwaliteit verhouding te kunnen aanbieden aan haar klanten en partners.

Recent heeft Sadel beslist om een nieuwe stap te zetten op vlak van digitalisering en modernisering

Historiek

Indrukwekkende voorraad (1)

De grote kracht van Sadel is de zeer uitgebreide voorraad. Gaat het over lasbochten , T-stukken of holle bodems , profielbuizen of boordringen ; Sadel heeft het in voorraad !

Ons magazijn herbergt een groot assortiment BSP draadfittingen, lasfittingen, flenzen (DIN en ASTM), ronde buizen (gelast en naadloos), kokers en stafstaal – plat, rond, hoek, U- en T-profielen.
We beschikken eveneens over een ruime voorraad platen (alle standaardformaten tot 6 meter lang) in zowel koudgewalste (2B) als warmgewalste (1D) uitvoering.

Indrukwekkende voorraad (2)

Dankzij deze uitgebreide stock van 5000 Ton, goed voor 28.000 m² , korte leveringstermijnen en ons flexibel professioneel team , is Sadel uitgegroeid tot de grootste privé-voorraadhouder van 1e keuze RVS ( 1.4307/304L en 1.4404/316L) binnen Europa.

Neem de proef op de som en contacteer ons, wij staan ter beschikking !

Historiek

Service

Naast de uitgebreide voorraad beschikt Sadel over 8 eigen vrachtwagens, wat ons de mogelijkheid biedt om een uitstekende en snelle service te garanderen.  Onze chauffeurs kennen de klanten en houden rekening met hun wensen bij de levering.

Uiteraard wordt er ook beroep gedaan op extern transport in geval van uitzonderlijke leveringen of tijdens piekmomenten .

Waar zijn wij actief ?

De producten van Sadel worden aangewend in heel wat sectoren zoals voedings- en zuivelindustrie, groenten- en fruitindustrie, chemie allerhande , waterbehandeling en zuivering , constructie , tankbouw en engineering, straatmeubilair, energetische sector en nog zoveel andere.

Kortom, overal waar er nood is aan een corrosiebestendige oppervlakte of structuur en/of waar reiniging van zeer groot belang is, wordt RVS gebruikt. Bovendien is RVS zeer duurzaam, recycleerbaar en goed lasbaar, hittebestendig en verkrijgbaar in  vele afwerkingen,  maten en gewichten.

Historiek
CONTACTEER ONS